Vi bygger ut maskinparken!

Till anläggningen på Ekobacken levererades i förra veckan en 982M CAT, med vilken vi ökar vår produktivitet. Till den har vi en större skopa som kan lasta 14-15 ton i ett svep.

Till vår anläggning på Kovik har vi fått en 972MXE CAT, som med annan teknik ger upp till 35 % ökad bränsleeffektivitet.

Vi har även köpt en ny Volvodumper A30G som är ett komplement då den tidigare A25:an är fortsatt kvar.

Under hösten har vi fått några nya tillskott i vår maskinpark också i Frentab Entreprenad.
I hela bolaget testar vi en ny leverantör, tidigare har vi haft Volvo och nu har vi gått över till CAT.
Vi har köpt in ett nytillskott – 972MXE CAT.
Den har den senaste produktuppdateringen och tillämpar beprövad teknik systematiskt och strategiskt för att tillgodose våra högt ställda förväntningar när det gäller tillförlitlighet, produktivitet, bränsleeffektivitet och lång livslängd. 972MXE CAT uppfyller emissionskraven enligt U.S. EPA Tier 4 Final eller EU steg IV.

Detta sker som ett led i vår fortsatta utveckling där Frentab Återvinning går in en ny fas där vi utvecklar vårt arbetssätt kring hållbarhet och miljö vidare.

Frentab Återvinnings VD John Fransson delar sina tankar om detta:

Hur kommer det sig att vi byter märke från Volvo till CAT?
– När vi bygger ut maskinparken så faller det sig mer naturligt att även se vad andra leverantörer erbjuder och då föll valet på CAT. Vi har utvärderat hur själva produkten och eftermarknaden så som service och underhåll kommer att kunna motsvara våra förväntningar. Därför föll valet på CAT.
Vad innebär den här nya eran där vi kommer att jobba mer utifrån en hållbarhetssynpunkt?
– Hållbarhetsaspekten tillgodoser vi mycket genom att uppdatera maskinparken så att vi använder oss av den senaste tillgängliga tekniken. Dels är det väsentligt mycket lägre bränsleförbrukning på de nyare maskinerna och just den här är en elhybrid. Alla våra maskiner använder sig nu av miljövänlig hydraulolja.
Hur ser maskinparken ut om ett år?
– Då ser jag att vi moderniserat ytterligare, och minskat vår miljöpåverkan ännu mer!